Aktiviteter

2. Entrébyggnad

Det är här äventyret börjar, här löser man entrébiljett, äter på restaurangen, går i shoppen och handlar Smart Park-artiklar och Plasto-leksaker, sitter på 240 kvadratmeter solterrass och äter glass eller låter sig skrämmas i Illusionsbanan "Upp och ner stigen". Restaurangen har 60 platser inomhus och 150 platser delvis under tak på terrassen. Här serveras olika varierade menyer och självklart finns ett flertal alternativ för barn. På terassen ser man ut över parken och är det sol någonstans så är det här.

 

 

 

 

3. Restaurang

Denna somma 2020 har vi ingen restaurang utan ett café med ett lite större utbud så att ingen ska behöva lämna oss hungrig. Korv med bröd, smörgåsar varma eller kalla, sallader och kaffebröd.

 

 

 

 

4. Illusionsbana

Det går till så att gästen tar på sig en ”spegelhjälm” och sen går in i en mörk värld där endast taket är upplyst och här hänger effekterna som skapar kaos i din hjärna! Allt du upplever finns i taket men tack vare att du endast kan titta i spegeln och då upplever det som om det vore på golvet så skapas mycket konstiga situationer. Här kommer att finnas 3 olika svårighetsgrader, grön, röd och svart bana som är den läskigaste. 

 

 

5. Interaktiv inomhuslek

Vår interaktiva sandlåda är en upplevelse du inte får missa. Här finns även "Kollornas Värld" och Playfloor, där du styr spelen med fötterna.

 

 

 

 

 

 

6. Uteservering

Skönt att sitta ute med en kopp kaffe, läsk eller en sallad och titta ut över parken.

7. Klätterborg

Klättra i borgen eller gunga i spindelgungan.

8. Plastoland

Här finns ett fantasifullt designat hus där man bakar olika sandkakor eller slott, antingen använder man någon av alla olika formar som finns eller annars skapar man med spade. Här finns också en jättemodell av Plastofabrikens succémodell "Lastbil med tipp". I den här versionen är bilen så stor att du kan åka rutschbana på flaket eller sitta och ”låtsas köra”. 

9. Kul på hjul

Info om tider finns i entrén/café.

10. Karuseller

Gammaldags karuseller. Tycker du om att åka karusell så finns 3 olika alternativ. 

 

11. Tombola

Denna sommar är tombolan stängd.

12. Scen

 

 

 

 

 

13. Hydrauliska grävmaskiner

4 stycken hydrauliska grävskopor som fungerar som riktiga. Grävskoporna kommer att gå varje minut som parken är öppen, Det här är en attraktion som finns på ett antal ställen i Skandinavien och är alltid en av de populäraste attraktionerna för barn 2-12 år, egentligen ännu högre upp i åldrarna. 

14. Elbilbana

Eldrivna lastbilar och traktorer. ​Eldrivna lastbilar och traktorer körs runt på en asfalterad bana. Se till att ta hänsyn i trafiken och kör åt rätt håll...

15, 16. Trampbilscross

Båda banorna är snabba och lagda på grusbädd. Den långa banan, ca 200 m, för de äldre barnen och en mindre för mindre barn, ca 100 m. Offroad för vildar, på den stora banan kör man genom en ”Dunlop tunnel” och över en korsande bana via en bro och det mesta handlar om racing. Bilarna är av det kraftigare slaget och mycket lättrampade.

17-20. Bomarsund

Det här är vattenkrig ”på riktig” och dessutom med historisk inramning och tema. 

Här finns 2 borgar som ska försvaras med 12 vattenkanoner och ett antal hinder i form av olika klätternät, kryplabyrinter och ramper. Här finns också 4 skepp som har 12 vattenkanoner och olika hinder för att försvara sig. Mellan skeppen och borgarna går luftstigar i form av hängbroar, nättunnlar och ett hundratals olika flytande balanselement. Hela bataljen utspelar sig i en grund pool som har en yta på ca 1.000 m2. Leken sker på egen hand eller med kompisar. En sak är säker, den som går härifrån torr har inte deltagit!

Testa även vår Inte-nudda-marken-bana, klättervägg och en rutschkana som ligger i borgen bredvid Bomarsund.

21. Studsmatta

För stora och små

22. Liten hinderbana

Liten hinderbana för de minsta.

23. Djurhagar

Här finns hagar med smådjur, kaniner, höns och getter som barnen kan klappa eller studera. 

24. Glasskiosk

Denna sommar 2020 är glasskiosken stängd. Men du kan köpa glass i caféerna.

25. Bondgård och toaletter

Vid bondgården finns en ladugård, ett bostadshus en väderkvarn och toaletter.

26. Hinderbana

Rolig vajerbana på låg nivå

27. Bollplan

Stort grönområde för bollekar.

28. Grillplats

Det finns grillkol och tändvätska, du behöver bara tända grillen och grilla det du har med dej.

29. Vaska sten

Vaska fram olika åländska stenarter.

30. Dragflottar

En annan mer fysisk attraktion är de 3 dragflottarna som är placerade till vänster färjorna. Här drar man sig över sjön med hjälp av ett rep som i gamla dagar. Här är vattnet lite grundare av säkerhetsskäl, ca 50 cm.

31. Elfartyg

Här finns stora elektriska färjor för 5 personer. Färjorna ”styr” man genom farleden och tillbaka till hamn. Färjan tar 2 vuxna och 3 barn eller 4 vuxna. Man seglar runt öar och under en stor bro. Vi är den första parken i Skandinavien att ha dessa förstklassiga och roliga båtar.

32. Café Oktanten

Sjön har en vattenyta på ca 4.000 m2 med ett stort café. Runt om sjön ligger bryggor med sjöbodar. Här kan du titta på de som kör elfartyg eller RC-båtar medan du fikar och tar en glass. Det finns även lite lättare mat som korv med bröd, mackor och plättar. Och glass naturligtvis...

33. Servicehus och toaletter

När du kommer ner till sjön så har du ett servicehus till höger om café Oktanten.

34. Radiostyrda båtar

Vid högra kortsidan av sjön finns styrpulpeterna för de radiostyrda båtarna där man kör runt bland åländska fyrar. 

35. Segelbåt, lekplats

Lek att du seglar på de sju haven i en riktig segelbåt.

36. Promenadstråk

Runt om sjön ligger bryggor med sjöbodar, där är perfekt för en promenad. Du kan stå på bron och titta ner på elfartygen som kör under och radiostyrda båtarna som navigerar mellan fyrarna.

Sponsorer