Aktiviteter

2. Entrébyggnad

Det är här äventyret börjar, här löser man entrébiljett, äter på restaurangen, går i shoppen och handlar Smart Park-artiklar och Plasto-leksaker, sitter på 240 kvadratmeter solterrass och äter glass eller låter sig skrämmas i Illusionsbanan "Upp och ner stigen". Restaurangen har 60 platser inomhus och 150 platser delvis under tak på terrassen. Här serveras olika varierade menyer och självklart finns ett flertal alternativ för barn. På terassen ser man ut över parken och är det sol någonstans så är det här.

 

 

 

 

5. Illusionsbanan - Upp och ner stigen

Det här är virtual reality, men skapad av din egen hjärna,- inga datorer är inblandade. Det går till så att gästen tar på sig en ”spegelhjälm” och sen går in i en mörk värld där endast taket är upplyst och här hänger effekterna som skapar kaos i din hjärna! Allt du upplever finns i taket men tack vare att du endast kan titta i spegeln och då upplever det som om det vore på golvet så skapas mycket konstiga situationer. Här kommer att finnas 3 olika svårighetsgrader, grön, röd och svart bana som är den läskigaste. Grön bana bygger på balans, man går på lina, ramlar ner i hål, kliver över brinnande eldar, och passerar snurrande golv. Röd bana bygger på fobier, här trampar man på dansande ormar, attackeras av spindlar och trampar runt bland råttor. Svart bana bygger på skräck, här faller man ner i hål när golvet försvinner, röster förvillar dig, otäcka överraskningar hoppar upp från golvet och väggarna rör sig. Banorna byggs upp i ett system där alla banorna löper parallellt, var bana har sitt eget tema. Banorna är ca 15-25 meter långa och har 4-6 olika passager per bana. Allt är en illusion, och häftigt för alla åldrar!

 

 

 

 

9, 10. Gammaldags tivoli

Här är festplatsen som lever upp och skapar atmosfär likt ett tivoli. Man åka karusell eller spela på tombola vid vissa tider. Här finns ett antal klassiska tombola och vill du åka karusell så finns 3 olika alternativ. 

 

 

 

Äventyrsgolf

Äventyrsgolfen är en framtida attraktion.

 

 

 

 

11, 12. Trampbilscross

Det finns 2 stycken trampbilsbanor. Båda banorna är snabba och lagda på grusbädd. Den långa banan, ca 200 m, för de äldre barnen och en mindre för mindre barn, ca 100 m. Offroad för vildar, på den stora banan kör man genom en ”Dunlop tunnel” och över en korsande bana via en bro och det mesta handlar om racing. Bilarna är av det kraftigare slaget och mycket lättrampade.

 

 

 

 

13. Hydrauliska grävmaskiner

4 stycken hydrauliska grävskopor som fungerar som riktiga. Grävskoporna är placerade i fyrkant och samtliga gräver mot ett centrum. Grävskoporna kommer att gå varje minut som parken är öppen, Det här är en attraktion som finns på ett antal ställen i Skandinavien och är alltid en av de populäraste attraktionerna för barn 2-12 år, egentligen ännu högre upp i åldrarna. 

 

 

 

 

14. Elbilar

Eldrivna lastbilar och traktorer körs runt på en asfalterad bana. Se till att ta hänsyn i trafiken och kör åt rätt håll...

 

 

 

8. Sandparadis Plastoland

Här finns ett fantasifullt designat hus där man bakar olika sandkakor eller slott, antingen använder man någon av alla olika formar som finns eller annars skapar man med spade. Här finns också en jättemodell av Plastofabrikens succémodell "Lastbil med tipp". I den här versionen är bilen så stor att du kan åka rutschbana på flaket eller sitta och ”låtsas köra”. 

 

 

 

 

15. Amfiteater, under planering

En arena för ca 1.200 personer, beroende på ”sittning” och uppträdande. Arenan är delvis tematiserad som en ruin och är inspirerad av Bomarsund fästning. Arenan är byggd i en gigantisk halvcirkel och ligger i en lutning av ca 30 grader. Ytskiktet kommer att består av mjukt konstgräs. Nedanför den halvcirkelformade arenan finns en yta med en diameter av 20 meter, där det är tänkt att man kan ställa bänkar eller ha sittning för barnteatern.

 

 

 

 

15. Scen

Scenen används som startplats för parkens skattjakt, info om tider finns i parkens entré.

 

 

 

16, 17. Segway

För barn från 5 år till ca 15 år, beroende på hu stor du är. Det finns 2 olika banor du kan köra under vissa tider. Info om tider finns i parkens entré.

 

 

 

 

18-21. Slaget om Bomarsund

Det här är vattenkrig ”på riktig” och dessutom med historisk inramning och tema. Här finns 2 borgar som ska försvaras med 12 vattenkanoner och ett antal hinder i form av olika klätternät, kryplabyrinter och ramper. Här finns också 4 skepp som har 12 vattenkanoner och olika hinder för att försvara sig. Mellan skeppen och borgarna går luftstigar i form av hängbroar, nättunnlar och ett hundratals olika flytande balanselement. Hela bataljen utspelar sig i en grund pool som har en yta på ca 1.000 m2. Leken sker på egen hand eller med kompisar. En sak är säker, den som går härifrån torr har inte deltagit!

Testa även vår Inte-nudda-marken-bana, klättervägg och en rutschkana som ligger i borgen bredvid Bomarsund.

 

 

23, 24. Bondgård

Vid bondgården finns en ladugård, ett bostadshus, där det finns en glassbar som serverar glass, kaffe och läsk, en väderkvarn och ett antal mindre hus där djuren övernattar. Här finns hagar med smådjur, kaniner, höns, getter, lamm som barnen kan klappa eller studera. Här finns också en  trädgård där olika grönsaker, bär och frukt odlas. 

 

 

 

 

25-31. Sjön

Sjön har en vattenyta på ca 4.000 m2 med ett stort café. Runt om sjön ligger bryggor med sjöbodar. Här finns ett antal olika båttyper, stora elektriska färjor för 5 personer, radiostyrda fiskebåtar och dragflottar. Färjorna ”styr” man genom farleden och tillbaka till hamn. Färjan tar 2 vuxna och 3 barn eller 4 vuxna, Man seglar runt öar och under en stor bro. Vi är den första parken i Skandinavien att ha dessa förstklassiga och roliga båtar. Vid andra kortsidan av sjön finns styrpulpeterna för de radiostyrda båtarna som man kör runt bland åländska fyrar. En annan mer fysisk attraktion är de 3 dragflottarna som är placerade mellan färjorna och radiobåtarna. Här drar man sig över sjön med hjälp av ett rep som i gamla dagar. Här är vattnet lite grundare av säkerhetsskäl, ca 50 cm.

Här finns även vår grillplats bredvid sjön. Det finns grillkol och tändvätska, du behöver bara tända grillen och grilla det du har med dej.

 

 

 

25. Café Oktanten

Cafét är den centrala punkten i ”sjödistriktet”, här samlas man, här solar man och vilar ut efter en stunds segling. 100-120 sittplatser och en stimulerande ”havsutsikt”. Här kan man äta enklare mat eller kaffe och glass. Cafét är länkat till östra sidan med en lång träbro som leder vidare till andra sidan sjön.

 

 

 

 

Sponsorer